Imate vprašanje? tel: 068125970 email: glasbenicenterprima@gmail.com

Cirkus

Beseda cirkus prvotno označuje skupino ustvarjalcev, ki vključuje klovne, akrobate, plesalce, glasbenike, vrvohodce in mojstre trapeza, žonglerje, čarodeje, monocikliste in druge umetnike. Zametki cirkusa so nastali že v davni preteklosti zato se je razvijal skozi čas in od različnih kultur prevzemal nove prvine. Beseda cirkus v svojem izvoru in dobesednem pomenu pa pomeni krog oziroma ring. Ena od zgodb o njegovem nastanku je tudi ta, da je prve cirkuške igre priredila boginja Circe v čast svojega očeta Heliosa, boga sonca.

V našem cirkuškem programu se bomo cirkusu posvetili celostno, radovedno in raziskovalno. Nekateri pravijo, da je življenje cirkus, in če izhajamo iz pravega pomena besede, je življenje res en velik sklenjen krog. Vse se povezuje in prepleta, kakor je tudi cirkus z glasbo neločljivo povezan. V našem cirkusu ne bo tigrov, ki bi skakali skozi ognjene obroče, temveč se bomo v podobnih aktivnostih preizkusili kar sami. Cirkus je odlična dejavnost za telo in duha, saj se pri njem celostno razgibamo, naučimo uporabljati svoje telo, krepimo svojo gibljivost in motorične sposobnosti. Ob učenju posebnih trikov in cirkuških veščin se krepi naša zbranost in pozornost, obenem pa nas uči vztrajnosti, krepi povezavo med obema polovicama možganov, poskrbi za dobro prekrvavitev in predvsem obilo smeha in dobre volje.

Udeleženci programa se bodo naučili žongliranja z različnimi predmeti kot so žogice, obroči in keglji ter morda celo kakšnimi glasbili, spoznali se bomo z monociklom in se ga seveda naučili uporabljati, vrteli bomo kitajske krožnike, hodili po vrvi, se naučili števinih zabavnih in poučniih trikov in še marsikaj drugega.